Dorothy Bate i el nostru Myotragus

Documentació Gabellina i Oriental (16)

Publicat a Cap Vermell, 4 juliol 2012


(Recopilació [quasi] final)


[01]

 

El passat dissabte dia 16 de juny la Tertúlia Gabellina i Oriental va organitzar un altre petit homenatge a Dorothy Bate, descobridora del primer Myotragus dins la cova de na Barxa. Aquest acte formava part d’una sèrie d’activitats que començaren ja fa dos anys i culminaren aquest dit dissabte dia 16 amb la presentació dins la cova del capítol de la biografia de Bate que fa referència a Capdepera; concretament de la seva versió catalana, obra de l’amu en Biel Mir.

I avui, des d’aquesta secció, farem una recopilació final de gairebé tot el material que s’ha publicat en relació al Myotragus, a Dorothy Bate i a la cova de na Barxa, amb la inclusió també del vídeo que es va filmar durant l’excursió i el posterior dinar de Myotragus al forn al cassinu de l’Orient.

És, per tant, una documentació (quasi)final, per tal que tots els gabellins siguin conscients que la documentació gabellina i oriental va començar fa molt i molt de temps, i que fins i tot els animalons han marcat la nostra història i, per tant, les nostres vides. Els detalls, els petits detalls, també són importants, així com també les sensacions i fins i tot els sentiments. De tot això qualque dia en podrem fer un tot que ens faci entendre d’on venim i potser on anam.

Mentrestant anam fent, organitzant excursions, fent dinars, sopars i tertúlies, estudiant i documentant el passat com si tot això fos el més important del món, però en realitat ho feim amb una actitud de modèstia i d’esperança, perquè som conscients que, tanmateix, tots noltrus també som animalons cercant una sortida digna a tot aquest trencaclosques laberíntic que és la vida.

 

Miquel Llull 
Bibliotecari del Golea

 

[02]

Cròniques de la primera excusió organitzada per la difunta Tertúlia Gabellina Destarotada:

El Myotragus gabellí i Miss Dorothy Bate

Excursió cap a la ciència de Dorothea M. A. Bate i el seu Myotragus

Una agulla dins un paller (capítol biogràfic sobre Bate i Capdepera)

Open publication - Free publishing - More barxa


Video de l’excursió



 

Articles sobre el Myotragus i na Barxa

 



 
 




Crònica de la segona excursió

 


En aquest enllaç trobareu la crònica que va fer en Toni Rafel al bloc Urxella.

 

[03]

 


 

[04]

 

 

[05]

 


 

[06]

 


 

[07]

 


 

[08]

Comentaris